html templates

FOLLOW US!

HANNES LARSSON

Hannes Larsson är 15 år gammal freerunning atlet från Uddevalla. Hannes var en av de första atleterna som gick med i stampede pro team och har varit med sedan januari 2016. Han tränade i en gymnastikhall i Uddevalla tills han hittade stampede då han började träna där. Hans familj bestämde sig även för att bygga en egen parkourpark i sin trädgård.

Hannes har tävlat mycket både nationellt och internationellt. Han började tävla 2015 med juniortävlingen creative jam som Stampede arrangera, där gjorde han ett kort run som han klara men gick inte ända till final. Han längtade efter att tävla igen så redan veckan efter var det en seniortävling i Götaplatsen kallad Götaplatsen takeover. Hannes såg det som en utmaning att tävla mot erfarna seniorer och deltog i kvalet. Hannes var en av fyra personer som kvalade in sig på plats och då var han först ut i tävlingen. Han gjorde ett bra run men även där missade han finalen.

Hannes fortsatte att träna hårt och tävla länge och har sedan dess tagit en andra plats i air wipp challenge youth tävling, första plats i gothenburg takeover,fjärde plats i street mentality showdown 2018, fjärde plats i quality runners sm kval, nionde plats i parkour sm, femte plats i tricking sm och tredje plats i Uddevalla Gymnastik Parkour tävling.

Instagram : _hanneslarsson

NILS MALMSTRÖM

Nils malmström är 17 år och är född i Stockholm men uppvuxen i Gävle och bor där nu. Han började med parkour/freerunning 2014 i Gävle gymnastikförening där han lärde sig mycket. 2017 ville nils börja tävla så han gjorde en submission till west coast flow, där kom han med i rookie tävlingen. Han hade inte så mycket tävlings erfarenhet så han gjorde en låg worm cast men inte så mycket mer efter. Där missade han tyvärr finalen men där lärde nils känna massa andra atleter som han sen fick väldigt bra kontakt med.

Nils har sedan 2017 gjort väldigt mycket igenkända trick såsom cast away från 37 centimeters höjd, castaway full utomhus, scoot 1,5 arabian till roll, worm cast utomhus, väldigt låg double sideflip utomhus och mycket mer. Han har även deltagit i en del stora tävlingar såsom air wipp challenge youth där han tog en tolfte plats, parkour sm 2019 där han tog en nionde plats, fjärde plats på street mentality showdown 2019, andra plats på götaplatsen takeover 2019, femte plats på tricking sm 2019 och mycket mer.

Nils flyttade nyligen från Gävle till Stockholm på grund av ett parkour gymnasium som nils tyckte verkade intressant. Han tränade i street mentality hallen 3 gånger i veckan och utomhus i Stockholm resten av dagarna. Nu har Nils flyttat tillbaka till Gävle och ska börja ett annat gymnasium och fortsätta sin parkour karriär där,


Instagram: nils.malmstrom

ADAM GEMZELL

Adam är en 15 år gammal freerunning atlet från Gävle. Han började träna parkour/freerunning där början av 2015 och tyckte det var jättekul. Han tränade i Gävle i 2 år innan han började åka runt på jams i andra städer. Han åkte till Gothenburg Takeover men skadade sig tyvärr innan som tyvärr resulterade i att han inte kunde delta, men han fattade där att han ville åka på mer jams. Han kom sen till Nordstan takeover 2018 där han tävlade i rookie och tog en fjärde plats.

Adam har sedan dess presterat väldigt bra i tävlingar runt om Sverige såsom street mentality showdown där han tog en delad femte plats, tolfte plats i parkour sm 2018, tricking sm där han tog en femte plats.

Han har även gjort en del igenkända trick såsom tsukahara utomhus och cart trippel full på tricking sm.

Adam är väldigt bra på skruvar och har en väldigt unik stil då han blandar tricking/freerunning och gör väldigt kreativa trick.


Instagram: adam_gemzell

WILLE OLSSON

Wille olsson är en freerunner från Kungälv. Han är snart 16 år och han började träna parkour/freerunning 2015. När han var mindre gillade han väldigt mycket att hoppa och klättra så då hittade han parkouren och tyckte det var jättekul. Wille tränade från 2015 till 2016 på en nivå där han bara körde var det var kul och inte tog de så jätte seriöst. Men sedan 2016 har han tagit parkouren seriöst och deltagit i ett flertal tävlingar.

Han tycker de roligaste inom parkouren är att pusha sig själv till nya nivåer och att klara svåra utmaningar.

2019 deltog Wille i sin första freerunning tävling som arrangerades utav Stampede. Där gick de tyvärr inte jättebra men då blev han motiverad till att fortsätta träna och tävla. Han har sen dess tävlat i några utav sveriges största tävlingar och presterat bra. Han deltog bland annat i parkour sm 2019 där han tog en tolfte plats, deltog i street mentality showdown, tredje plats i katana diablo jam och gick till final i Götaplatsen takeover.

Wille var även en av sveriges första atleter att göra sideflip precision till bar vilket han gjorde i sin submission till red bull art of motion.

Instagram: willeolsson__

AHMED MATAR

Ahmed Matar började träna 2005 efter att han sett parkour på youtube. Han tränade mycket i Gaza där han bodde då. I Gaza var det inte lika lätt att börja träna som i andra länder, där hade man inga parkour hallar med tjockmattor man kunde lära sig på. Ahmed har gjort många igenkända trick såsom världsrekord i högst gainer drop.

2016 så kom Ahmed matar till Helsingborg för eventet Air Wipp challenge där han fick träffa de bästa atleterna i världen. Han deltog i kvalet för tävlingen men gick tyvärr inte vidare till tävlingen. Sedan kom han i kontakt med parkourföreningen stampede. Han startade en parkour organisation i stenungsund genom stampede, där han lärde barnen parkour. Där blev han även en del utav stampede pro team och har ända sedan dess gjort filmer, tränat, gjort shower och mycket mer tillsammans med stampede pro team.

Han bodde här ett tag och jobbade/tränade nästan hela tiden. Han flyttade sedan till Värmdö för att sprida sporten parkour och lära ut till barn där med. Han har sedan 2018 bott där och jobbar fortfarande som tränare där och tränar mycket själv i centrala Stockholm. Ahmed har sedan han flyttade till sverige gjort mycket trick som har blivit kända och som kännetecknar honom såsom “knees inward frontflip” på air wipp challenge, tredje plats på street mentality showdown 2019, webster press till rail,tredje plats i chase tag på sm veckan, sponsrad utav björn borg, en av sju mest inspirerande texter att läsa, sponsrad utav oxygizer, dubbel gainer utomhus och mycket mer.


Instagram : matargaza

Angel Fioretti Bergman

Angel är 15 år och kommer från Göteborg. Han började i parkour 2015 tillsammans med organisationen Stampede i deras gamla lokal. Tills 2017 tränade han tillsammans med andra parkour atleter i Göteborg utan att ha något speciellt team han tränade med. Sen såg stampede honom och kände att han hade en potential för att bli duktig och utvecklas och de gav honom då möjligheten till att ansluta sig till teamet.

Angels starkaste sida inom sporten är bars, han kan en del svåra trick eller så kallade “powermoves” som han brukar använda sig av.

Sommaren 2017 fick Angel möjligheten till en plats i pro teamet, något som han utan tvekan tackade ja till och som har själv säger har hjälpt honom till att komma dit han är idag. Angel har deltagit i flertal tävlingar där han har placerat sig väldigt bra, exempel skulle vara: Andra plats i nordstan takeover 2017, sjunde plats i street mentality showdown 2018, elfte plats i parkour sm 2019, finalplats i götaplatsen takeover, sjätte plats i street mentality showdown 2019.

Instagram: angel_pk_

Ahmad Albetar 

Ahmad född 2000 i Syrien. Han började med kampsport 2013. Efter ett tag av kampsportsträning såg han en video på sporten parkour och bestämde sig direkt för att det här är vad han kommer hålla på med. Han hade redan lärt sig bakåtvolt och lite andra grund volter i kampsporten vilket gjorde början av hans karriär enklare. Han började direkt efter de träna mycket tillsammans med sin kompis på gräs och efter ett tag på material de fixat som mattor, boxar mm. Ahma tyckte det var svårt att träna i Syrien på grund av krig och få möjligheter, men glädjen till sporten höll han kvar.

September 2015 bestämde han sig för att åka från Syrien till Sverige. När han väl kom fram tog han en paus ifrån parkour till 2017. September 2017 hittade han föreningen stampede som fick han tillbaka till parkouren. Han har sen dess tränat hårt och utvecklats extremt mycket. Han tävlade i Nordstan takeover 2018 i rookie tävlingen där han tyvärr inte gick till final. Ahmad har inte tävlat sen dess men vill definitivt tävla mer i framtiden.

Han gick i början av 2020 med i stampede pro team vilket han gjorde för att han tycker människorna är snälla och duktiga, han tror även han kommer utvecklas mycket som parkourare där. Ahmad har som mål att fortsätta med parkour så länge som möjligt och tävla i de största tävlingarna mot de bästa atleterna. Han har även som mål att genom sin parkour stödja parkour communityt.


Instagram : betar.freerun

HÄR ÄR VÅRA

AMBASSADÖRER 

PK SPARK

Spark är en utav våra ambassadörer och är 21 år från Libanon. Han märkte sporten parkour 2014 då hans kompis visade folk som hoppade till rails och gjorde volter över tak. Han tyckte just i den stunden att de kändes som en för farlig sport men valde ändå att ge det ett försök. Han tyckte det var kul men han hade problem att träna parkour då han jobbade på en restaurang efter att han varit i skolan.

Efter några månader flyttade han till Kuwait där han träffade en barndomsvän. Han märkte då att hans kompis också körde parkour och sedan den dagen har spark tränat seriöst och alltid velat utvecklats. Han har alltid sedan han började med parkour/freerunning velat gå med i ett team då han vet att alla kan pusha varandra, hjälpa varandra att nå sina mål och hjälpa sporten att växa mer. Det tror han är det bästa för varje atlet att man kan hjälpa varandra.

Parkouren känner spark har gett han ett bättre liv då han har fått chansen att utforska andra länder och lära känna massa nya vänner från olika delar av världen. När han var liten ville han alltid gå med i armen men nu jobbar han med parkour/freerunning. De tror han är en bättre sak att göra. De bästa han vet är att alla som utövar sporten är fria och ingen bestämmer över dem.


Instagram: Pk_spark

Viktor Bannebjerg

Den senaste atleten vi bjöd in som ambassadör heter Viktor Bannebjerg. Han är 16 år och kommer från Danmark. Viktor har tränat parkour/freerunning i 4 år. 2019 såg Viktor att man kunde söka in till stampede som ambassadör. Första gången kom han inte med men andra gången kom han med. Han ville gå med i stampede på grund av att han har kollat på stampedes tävlingar och videos ända sedan han började och kände att han absolut ville vara med.

Viktor har deltagit i två utav våra tävlingar, Götaplatsen takeover och Nordstan takeover. På Nordstan takeover missade han landningen på en dubbel a-twist så tyvärr gick han inte till final. Viktor tränade hårt och kom sen till vårt event Götaplatsen takeover slutet av sommaren 2019 där han tog sig till final med ett flowigt och cleant run. Redan dagen efter eventet bestämde vi oss för att bjuda in honom som ambassadör då han utvecklats mycket och presterade väldigt bra i tävlingen. 

Instagram: viktor_bannebjerg

John Philip Alvaro

Jp är en 14 år gammal freerunning atlet från Filippinerna i staden Manila. Han började träna parkour/freerunning 2016 och de som gör att han gillar parkour så pass mycket är att han samtidigt som han blir vältränad har kul och kan klara av personliga problem lättare. En stor anledning att han gick med i stampede är att han ville komma ut i världen och träffa andra som gillar parkour lika mycket som han gör och bli en större del av parkour communityt.

Jps mål med parkour är att lära sig så mycket som möjligt och att i framtiden arbeta med att lära ut hans kunskaper till den nya generationen av parkourare.


Instagram: the.jpalvaro.pkfr

Address

Besöksadress:
Dagjämningsgatan 2

Contacts

Email: Kontakt@stampede.se        
Email: HBTQIA@stampede.se

Bra förebilder

Alla i teamet tar del av våra regler och stadgar, bästa förebilderna