simple web creator

Vilka är Stampede?

Parkour föreningen som vill att varje individ skall känna sig välkommen hos dem

Om oss

Stampede är en ungdomsförening som påbörjade 2010 som en grupp och 2012 bildades till att bli en förening.
Stampede är en av landets större parkourföreningar och vi engagerar oss i att skapa möjligheter för barn och ungdomar i hela Landet.
Vi har på senaste åren hjälpt unga att etablera Parkour i sina städer. Vi engagerar oss även i att jobba globalt med parkouren via våra event och välgörenhetsprojekt.
Alla förtjänar ett intresse och därför försöker vi alltid att ställa upp där intresset finns.
Just nu kan du träna hos stampede i Göteborg & Ljungskile

Vår organisation är en planlös organisation som engagerar sig med att skapa jämnlikhet inom föreningen och inspirera andra föreningar att våga stå för jämnställdhet.

Som ny medlem kan du engagera dig lika mycket som en "oldtimer" i föreningen och vi försökar alltid försöka att hjälpa de som vill engagera sig, så fråga oss om allt möjligt, ibland kan det vara nått som Stampede inte har idag men kan skapa till imorgon.

Varje individ har rätt till att träna och allt du behöver göra är att hålla med våra stadgar

Vill du veta mer kan du kontakta oss. Längst ner hittar du även våra tidigare årsmöten. 

Inkluderande

%

Roliga

%

Nått föreningens parkour mål

%

Tislinje för Stampede

Här är lite om vad vi har åstakommit sen vi började att träna själva 2010

1 Mar 2010

Började göra  uppvisningar

Startade och göra uppvisningar för andra i Göteborg och runt omkring i Västra Götalän. Vi fick till en början många förfrågningar om uppvisning som gjorde att vi fick synas och etablera oss, men strax där till kom det frågor om att lära ut till andra.

10 Augusti 2012

Uppstarten av föreningen    

Vi hade under 2012 beslutat oss för att starta förening för att kunna nå våra dåvarade mål av att skapa en egen parkour anläggning både inne och ute då vi själva kände att vi har tröttnat på att bli utnyttjade av andra föreningar och vi hade mycket potesial. 

1 December 2012

Nådde våra första mål

Mindre än ett halvår senare hittade vi vår lokal och började etablera oss. Vi gick snabbt från 50 medlemmar till under 700 medlemmar och blev då en av Sveriges största föreningar. I samma stund designade vi en utomhus park vid frölunda torg och blev klar våren 2013

15 Februari 2014

Arrangerade vår första parkour festival

Nordstan Takeover blev vårt första arrangemang och genom detta event la vi stämpeln på göteborg att bli en av de främsta arrangörerna i Europa på parkour. Men just detta eventet blev inte så stort fast idag känner folk över hela världen till eventet. 

14 Januari 2015

Världsprojektet: Boarderless Movement skapades

Vi skapade ett projekt som riktade sig till världens barn genom att engagera oss i träning i Sverige och samla in pengar lyckades vi spara tillräckligt för att resa och undervisa parkour till personer som inte var lika privilegiade som oss själva.

1 Augusti 2018

Flytta flytta in till nya lokalen vid Dagjäningsgatan 2

Med väldigt kort förvarning var vi tvunga att flytta vår verksamhet från en stadsdel till en annan. Detta gjorde vi så snabbt vi fick reda på att våran verksamhet inte fick vara kvar på Backavägen 6 pga att de skulle riva byggnaden och göra ett köpcentrum där 5 år från detta datumet.
I den nya lokalen kom vi till att börja samarbeta med GMGmma som ni är vår samarbets organisation. 

1 Januari 2020

Framtidens Mötesplats

Genom flytten har vi nu börjat ett nytt projekt som går ut på att jobba med alla aktiviteter som behöver hjälp att etablera sig. Vi hopas att detta kommer bli nått nytt alla kommer jobba med i framtiden. Men mer info kommer inom kort! 

10 Februari 2020

Hbtq-Certifierar oss

Under hösten startade vi ett projekt för att HBTQ-certifiera oss. Under våren 2020 jobbar vi flitigt med att bli klara med det arbetet och inväntar vår bedömning

Årsmöten

Varje år håller Stampede ett årsmöte för sina medlemmar där vi går igenom förgåendes års verksamhet. Här kan du läsa mer om våra årsmöten och kolla in alla handlignar årsmötet har. Vill du engagera dig mer? Alla medlemmar är välkomna på årsmötet och där har du chans att bli förtroende vald som styrelse medlem eller annat.
I år är mötet Online 15:e Juni via vår discord server. Mejla oss om du vill närvara på Kontakt.se

Address

Besöksadress:
Dagjämningsgatan 2

Contacts

Email: Kontakt@stampede.se        
Email: HBTQIA@stampede.se

Berätta om dig själv

Vi vill ha bra kontakt med våra medlemmar, prata med tränare eller oss inom styrelsen